Geluk is niet het zijn zonder problemen maar de veerkracht hebben om ermee om te gaan.

Voice Dialogue

Een methode die vaak op verrassende wijze inzicht geeft in jouw handelen.Tijdens een sessie met Voice Dialogue gaan we ervan uit dat een mens niet uit één ik bestaat maar uit een groot aantal verschillende subpersonen of delen genoemd die allemaal ons gedrag, gedachten en gevoelens bepalen. Deze subpersonen hebben een eigen manier van doen, een eigen geschiedenis en komen op hun eigen manier voor ons in actie. Door met deze subpersonen een gesprek aan te gaan krijg je inzicht in jouw handelen en de kans om negatieve patronen en negatief gedrag te veranderen. Als je met een ‘ik’ praat, lijkt het alsof het een persoon van vlees en bloed is. Een persoon met een eigen geschiedenis, eigen beweegredenen om te bereiken wat hij wil en gegronde redenen om dit te doen. Een subpersoon heeft vaak goede bedoelingen, hij wil je beschermen tegen vermeende kwetsing van buitenaf. Het is leerzaam en bijzonder om met deze subpersonen kennis te maken en te ontdekken hoe je daardoor een bepaald gedrag kunt begrijpen en ombuigen.

Als je bijvoorbeeld dichtklapt wanneer iemand kritiek op je heeft kun je door een sessie ontdekken welk deel van jezelf ervoor zorgt dat je dichtklapt en welk deel je mag ontwikkelen zodat je beter met die situatie om kunt gaan.

Voorbeelden van subpersonen:
De Drammer: De naam zegt het al, hij dramt alles door en pusht. Je kent wel die stem die zegt je moet dit nog doen en dat! Vaak heeft de drammer een lijst met dingen die afgewerkt moeten worden.
De Perfectionist: Legt de lat heel hoog, heeft een ideaalbeeld waar je aan moet voldoen.
De Criticus: Hij laat je steeds weten wat je niet goed doet, tekort bent geschoten, welke fouten je hebt gemaakt en hoe weinig er van je deugt.
De Pleaser: Hij wil dat je je zo gedraagt dat alle mensen je aardig vinden. Hij voelt feilloos aan wat de behoeften van anderen mensen zijn en anticipeert daarop.

Praktijk Veerkracht Mill
Therapeut: Karin Peters
Leeuwerikstraat 2a Mill
Tel: 06-27137561
info@veerkrachtmill.nl
KvK 72475927
BTW: vrijgesteld

CAT vergoedbaar Veerkracht Mill

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl
Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode

Ik ben lid van de Beroepsvereniging voor Spiritueel Werkers (BSW) waar ik bijscholing en intervisie volg.

© 2021 Karin Peters | Veerkracht Mill